Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január, 2012

A végzetes csizma

A végzetes csizma Texasban kering egy történet egy cowboyról és a csizmájáról. A fickó, úgy száz évvel ezelőtt lelőtt egy csörgőkígyót. Mivel a hüllő nem döglött meg teljesen, ráugrott és eltaposta. Néhány nappal később a férfi rosszul lett és elhunyt. Mikor a cowboy fia felnőtt, mamája átadta a csizmát a fiúnak, hogy vegye fel, de jól becsülje meg, mert ebben halt az apja. A fiú felvette, és néhány nap múlva ő is követte az öreget az örök vadászmezőkre. Az ifjú cowboyt egy özvegy gyászolta, akinek már gömbölyödött a hasa, mert érkezett már a következő férfi a családban.  Senki nem fogja elhinni, de mikor felnőtt, ő is megkapta a csizmát. Meg is mondták neki: ez a lábbeli az utolsó emlék apjáról és nagyapjáról, akik mindketten e csizmában dobták fel a talpukat. Ez a fiú is felvette a csizmát, hordta egy-két napig, majd ő is eltávozott az élők sorából. Mikor a halottkém lehúzta a lábáról az ősi családi öltözéket, észrevette hogy egy méregfog szorult a talp és a sarok közé.  A fogban e

Tudtad? (F.U.C.K.)

A középkori Angliában az emberek nem szexelhettek, csak a király jóváhagyásával (kivétel a királyi család). Mikor egy család gyereket akart, a királyhoz kellett fordulniuk kérelemért, aki küldött nekik egy táblát, amit az ajtóra kellett kitűzniük, amikor házas életet éltek. A táblán ez állt: Fornication Under Consent of the King. ( F. U. C. K. ), azaz paráználkodás a király engedélyével. Innen ered a mai “fuck” angol szó.

Elveszett civilizáció a Perzsa-öböl mélyén

Kép
Lehetséges, hogy a Perzsa-öböl mélye rejtheti a legkorábbi, Afrikán kívüli emberi populáció nyomait. Az egykor virágzó terület 8000 évvel ez előtt került vég leg víz alá.

A világ eddigi legnagyobb ábrája......

Kép
A Nazca-fennsík rajzaihoz hasonlít a gigászi rénszarvas-ábrázolás A perui Nazca-fennsík ismert rajzaihoz hasonló rénszarvas-ábrázolást találtak Cseljabinszk közelében, a Zjuratkul nemzeti park területén, amelyről máris kiderült, hogy a világ legnagyobb és legősibb ilyen rajza.