Feng Shui a lakásban



                        4. Gazdaság, siker
A gazdagság többet jelent a pénznél. Az érzést is magában foglalja, hogy mindene megvan amire csak szüksége van. Ezt a területet megtalálja, ha a bejárati ajtótól a lakás hátsó részébe megy és ott balra fordul.
Kedvezőtlen elemek
Beázás, omló, málló vakolat, festék
Ha a plafon beázik és mállik, akkor ugyanez történik a pénzével is.
WC
A toalettek kiszívják az energiát a lakásból. Mivel a toalettek áthelyezése meglehetősen körülményes feladat lenne, ügyeljen arra, hogy a WC tető mindig le legyen zárva és az ajtót tartsa becsukva.
Macska alom
A macska almot ugyan nem húzza ki az energiát a lakásból, de ugyanolyan negatív hatással jár mint a toalettek.
Törött tárgyak, hamutartó, helytelen szimbólumok
A törött tárgyak és a hamutartó is csökkenti az életenergiát. Lehangoló vagy szomorú állapotot ábrázoló képeket ne helyezzen ide. Egyetemi évek alatt készült képeket, amelyek a pénztelenségre emlékeztetik, szintén ne itt tegyek ki a falra.
Kedvező elemek
Bíbor, piros és zöld
Mindhárom szín segíti a gazdagság energiákat. Egy darab ametiszt vagy dollár bankjegynek speciális jelentése van ezen a területen.Szimbólumok
Használatban lévő pénz, arany, vagy értékes részvénypapírok
Gyerek képek, fotók kedvenceinkről, amely azt az érzetet keltik önben, hogy mindene megvan, jól működik ezen a területen.  Itt helyezze el azokat a fotók, vagy tárgyak, amelyeket azt ábrázolnak amit ön is szeretne magának.
Ékszerek
Hatása hasonló a pénzérmékkel
Szép, egészséges növények
A szépen fejődő növény növekvő bankszámláját jelképezi
Folyóvíz
Mozgásba hozhatjuk pénzünket, csobogó, folyó víz elhelyezésével. De vigyázzunk, a túl sok víz el is moshatja pénzünket.
Csobogó
3. Egészség és család
Ezen a területen összegyűlik a múlttal kapcsolatos energiák, beleértve a családi kapcsolatokat is. Erre az energia alapra építi jelen életét. Néhány ember erős és egészséges alapokkal rendelkezik, míg mások ingataggal, gyengével bírnak. Ha a bejárati ajtótól a lakás közepéig sétál és ott balra fordul, akkor az egészség és család területére érkezik. Nézzen körül ezen a részen és az itt lévő tárgyak megmondhatják, hogy milyen a kapcsolata a családjával és milyen az egészségi állapota.
Kedvezőtlen elemek
Fém
Ahogy a fejsze kivágja a fát, úgy támadja a fém a fából lévő alapot. Csak minimális fémet tartson ezen a helyen, vagy ha a fémet nem tudja eltávolítani, akkor vigyen be több fát, mint amennyi fém van a helységben.Fehér tárgyak
A fehér falakat zöld bútorral, textillel egyensúlyozza ki. A fehér a fém színe, ezért itt lehetőelg ne használja.
Kör alakú tárgyak
A legjobb forma ezen a területen az állított, hosszúkás alakú téglalap, mint a fatörzs. A fehér porcelán tányér kollekciót tegye át másik helyre, ezzel segíti a fa megerősödését.
Beteg, hervadó növények
A beteg növényeket ne ezen a helyen próbálja helyrehozni, ide csak egészséges növényt tegyen.
Kedvező elemek
Fa
A fa segít az alapok megerősítésében, illetve létrehozásában. Fából készült bútorok, képkeretek, könyvek, igazi fa mind hozzájárul a terület erősítéséhez.Zöld és fekete színek
A zöld megtartja a fa energia rezgését, ezért használja a zöldet szabadon ezen a helyen.
A fekete szín is megengedett, mert sajátos módon táplálja a fát.
Fotók, képek
Családi képek, fotók segítik a jó kapcsolattartást családon belül. Az egészséges embereket, állatokat, tájat ábrázoló képek a jó egészség megőrzésében fejtik ki jótékony hatásukat.
Egészséges növények
Az élő növény birtokában van a csinek, ezért ha ezen a helyen használja, élő fa energiát ad a területnek, amely igen hatékony segítség lehet.


8. Önművelés és tudás
Talán ezt a területet hanyagoljuk el a legjobban. A többség a gazdagság és siker és az emberi kapcsolatok, karrier területére összpontosít, de egy kis bölcsesség az élet minden területén jól jön. Ezt a területet a bejárati ajtótól balra találja.
Erősítse az önművelés és tudás területét, ha:
  • Bármilyen új dolgot tanul, személyiségfejlesztő programra jár
  • Tanácsadásra jár
  • Békésebb életre vágyik
  • Valamiből bölcsességet szeretne nyerni, legyen az egy esti kurzus, vagy az otthoni munka
Kedvezőtlen elemek
Alkohol és drog
Ezek a dolgok eltompítják az agyat Ne itt tárolja az alkoholt, a bárszekrénynek nem ez a megfelelő hely. Rendetlenség, összevisszaság
Amennyiben összevisszaság van ezen a helyen, akkor a tudatában is az lesz.
Kitisztíthatja tudatát, ha itt rendet tesz és a felesleges holmit erről a területről eltávolítja.
Beporosodott tárgyak
Amennyiben nem tud mostanában olyan tisztán gondolkodni, mint régebben, akkor próbálja ki, hogy megtisztítja a televíziót, a komputert, az ablakokat, üvegajtókat. Ha tisztán lát a lakásában, akkor az életben is tisztábban fog látni.
Rossz szimbólumok
Semmi olyat ne tegyen ide, ami ostoba cselekedetre vagy "csak egy kicsi hiányzott hozzá"  tartalommal bír. Legyen ötletes ezen a területen és akkor az életben is jönnek az ötletek.
Kedvező elemek
Kék
A kék szín a koncentráló képességet javítja ezért itt jó hatással van. Vigyen egy kis kéket a tapéta színében vagy a lámpa fényébe, ezzel az agyműködést serkenti. Bölcs emberek
Válasszon egy bölcs embert, aki önnel egy hullámhosszon van és tegye a képét erre a helyre.
Meditációs dolgok
Amennyiben szokott meditálni, akkor ez a terület az, amely segít a koncentrációban.
Rendezzen be egy területet a gondolatok lecsendesítésére és tapasztani fogja, milyen megnyugtató hatással lesz ez a hely önre.
Világosság
Amennyiben "fényt szeretne deríteni" valamire vagy egy "isteni" szikrára van szüksége, akkor tegyen erre a helyre egy gyertyát, kis lámpát, csak éppen jelezve, hogy a várva várt szikra bármikor jöhet.

Éles kések vagy más fém tárgyak
Amennyiben ez a terület a konyhára esik, akkor az éles kések segítenek abban, hogy a mondás miszerint "vág az esze, mint a penge" önre is igaz legyen.


9. Hír és hírnév
Ennek a területnek a fejlesztése tökéletesen alkalmas az irántuk való tisztelet fejlesztésére. Mindamellett, ha valakit tisztelnek, az általában jó hírnévvel is bír. Ennek a területnek a fejlesztése elősegítheti, hogy híressé ismerté váljon, ha ez a szándékában áll. Ez a terület az otthonának a hátsó front középső részre esik.  Lobbantsuk lángra a hír és hírnév területét, mert a tűz az eleme ennek a résznek.
Kedvezőtlen elemek
Víz
A több száz literes halas akvárium nagyon szép, de nem erre a helyre való. A víz kioltja a tűz energiáit.
Fekete, sötét színek
A fekete és más sötét színek közömbösítik a pirosat, mint ahogy a sötétség a napot.
Fényre és világosságra van itt szükség, nem sötétségre és éjszakára.
A rossz szimbólumok
Győződjön meg arról, hogy minden olyan tárgytól, képtől megszabadult ezen a helyen ami nem rokonszenves karakter képvisel. Pl. kitömött állatot, erőszakos cselekedeteket  ábrázoló képeket ne tegye erre a helyre.
Kedvező elemek
A piros
Minden piros segíti a tűz energiát, mert a tűz energia az ön iránti tiszteletet erősítiIgazi tűz
Amennyiben a kandalló ezen a helyen áll, akkor nyert ügye van. De gyertyákkal is kedvezően tud hatni erre a területre.
Elektromos tárgyak
A mai modern világ tüze az elektromosság. Minden elektromos árammal működő tárgy jó helyen van itt.
Nap és csillagok
Szeretne sztár lenni? Helyezzen csillagokat erre a területre és világítsa meg.
Híres emberek
Helyezzen ide egy ismert ember fotóját, olyat akire felnéz és tisztel
Háromszög alakú, hegyes tárgyak
Helyezzen el lángra hasonlító tárgyakat, ezzel biztosítja a hely energiájának megfelelő áramlását. Talán még a kaktuszt is ide helyezheti, ha lakáson kívülre, balkonra, erkélyre nincs lehetősége.


5. Lakás központi része
A bágua térkép közepe semleges terület. A Jin és Jang itt tökéletes egyensúlyban van.
Ez a tökéletes hely a meditációra. Az élet a központ körül árad. Ez a terület a föld elemmel tart rokonságot, ez arra utal, hogy életünket mindig szilárd alapra kell helyezni. A báguá térkép közepe akkor lesz erős, ha egyensúlyba kerül életünk, és elég időnk jut önmagunk tökéletesítésére. A földelem színe a sárga és a többi föld színek. Ha módunk van rá, érdemes berendezni egy átriumot, vagy elhelyezni egy olyan műalkotást, ami figyelmeztet, ne forduljunk ki önmagunkból, bármit hoz a sors.


1. Emberi kapcsolatok, karrier
Amennyiben olyan életérzése van, hogy az árral szemben úszik, akkor valószínűleg az emberi kapcsolatok, karrier területén szükséges némi változtatás otthonában. A lakásában ez a terület kapcsolódik ahhoz az életérzéshez, hogy az élet sodrásában harmonikusan benne van. Amennyiben értéktelennek tartja munkáját, vagy úgy érzi csak az idejét vesztegeti, akkor néhány változtatás a lakásnak ezen a területén segítségére lehet.  Ezt a területet a bejárati ajtótól számítva a lakás első harmadában, középen van.
Erősítse meg a siker, karrier területét, ha:
  • Új munkahelyet keres
  • Más beosztásba szeretne kerülni
  • A munkájával kapcsolatban bármilyen változtatásra készül
Kedvezőtlen elemek
Föld elemek
Minden kerámia tárgy ide tartozik, mivel ezek anyaga földelemű. Sárga és föld színek
Ezek a föld jellegű színek a karrier vizes területén gátló hatást fejtenek ki
Négyzet formák
A Feng Shuiban a négyzet, téglalap alakú dolgok a föld jelleget képviselik. Asztalokat, polcokat kiegyensúlyozhatja hullámzó, amorf alakú tárgyakkal, például egy üveggolyóval, vagy üvegvázával.
Bejárati ajtó
Amennyiben a bejárati ajtó erre a területre esik, akkor győződjön meg arról, hogy semmi sem akadályozza az ajtó nyitását. A dupla ajtó közé ne tegyen olyan tárgyat, ami akadályozza a ki-bejárást a lakásba. Még ha szép is a hatalmas virágcserépbe ültetett növény, tegye onnan arrébb.
Kedvező elemek
Víz
A karrier eleme a víz. Csobogó, akvárium jó helyen van ezen a területen. Ha van hely képeknek a falon, akkor helyezzen el patakot, folyót, tengert ábrázoló festményt vagy képet. Fekete
A Feng Shuiban a víz elem színe a fekete, ezért a fekete, sötét színű tárgyak kedvezőek ezen a területen.
Tükör
A tükör a vízzel egyenértékű a Feng Shui szerint, ezért ezen a helyen bátran használja.
Kedvező karrier szimbólumok
Karrierrel kapcsolatos feliratok, a karrierrel kapcsolatos személyes tárgyaink, kitüntetések, oklevelek.
Üveg
Az üveggyártás folyamán az üveg folyékonysága jól reprezentálja a vizet. A karrier energiák erősítésére tegyen üvegvázát, kristálygolyót és üvegpolcot.


2. Szerelem és házasság
Ezt a terület megtalálja, ha a bejárati ajtótól a lakás hátsó részébe megy és ott jobbra fordul. A hálószobára vetítve is alkalmazhatja a bágua térképet, függetlenül attól, hogy a lakáson belül ez hova esik.
Kedvezőtlen elemek
Múlt kapcsolatait idéző tárgyak
Amennyiben nyitott egy új kapcsolatra, akkor a múltat le kell zárni. A régi kapcsolatokból származó tárgyakat ki kell dobni: régi leveleket, bútorokat, ékszereket, ajándékokat, szárított virágokat, mindazokat, amelyek az egykori kapcsolat emlékét idézik.
Magányosságot sugalló tárgyak
Amennyiben ön egyedülálló és társat keres, gyors eredményt érhet el azzal, ha ideiglenesen eltávolítja otthonából azokat a képeket, amelyek egyedülálló nőt ábrázolnak.
Single életre való berendezés, elrendezés
Amennyiben csak egy éjjel szekrény, éjjeli lámpa stb. van az ágy mellett, úgy a saját holmijával tölti meg a teret, ez pedig azt a érzetet erősíti, hogy elégedett az egyedülálló életvitelével.
Figyelem elterelő tárgyak
Távolítsa el azokat a tárgyakat, amelyek elterelik a figyelmét a párkapcsolatról, mint például a munkával kapcsolatos tárgyak, sporteszközök, szennyes, vasalnivaló és televízió. Természetesen ezekre a tárgyak szüksége van, csak ne ezen a területen tartsa őket.
Túl sok női csi
Amennyiben lakásába illetve szobájában olyan sok parfümös üveg, csipke található, hogy egy férfi borzongás nélkül nem is tud bemenni és leülni lakásában, akkor kicsit hígítsa fel a női kellékeket és vigyen helyébe egy kis férfias csit.
Éles, szúrós tárgyak
Az éles sarkok és kiállások, amelyek otthonában erre a területre mutatnak, távol tartják az önhöz vonzódó személyeket. Ne tartson itt kaktuszt.
Kedvező elemek
Szabad hely
Teremtsünk a szerelmi energiának szabad utat, azzal, hogy teret nyitunk neki. Csökkentse a felére a gyógyszeres szekrényt, a ruhás szekrényt és a fiókokat. Hagyja üresen az ágy túloldalán az éjjeliszekrényt, vagy tegyen oda olyan tárgyat, amiről azt gondolja leendő párjának tetszene.

Összeillő párok
Cserélje le a magányos, egyke tárgyakat páros dolgokra: szerelmes madár párra, két darab gyertyatartóra gyertyával, két rózsakvarcból készült szívre...
Rózsaszín dolgok
A Feng Shuiban  a szerelem színe a rózsaszín. A rózsaszín segít a szerelmi energia megtartásában.
Érzéki tárgyak
Gyertyák, masszírozó olajok, pezsgő, szép ágynemű, köntös megerősítheti önt abban, hogy úgy érezze tud az alkalommal élni amikor az megérkezik. Gondoljon az öt érzékelésre és bizonyosodjon meg róla, hogy mindegyikről gondoskodott.
Íves tárgyak
Az íves tárgyak az emberi testet utánozzák, ezért kedvezőek ezen a területen.


7. Alkotókészség és gyerek
Az alkotókészség és gyerek területe ugyanarra a helyre esnek, mert a Feng Shui szerint, ugyanabból az energiából táplálkoznak. A kreatív emberek és a gyerekek egyaránt szabadon fejezik ki magukat, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak. És már a puszta jelenlétük is vidámsággal tölti meg a környezetüket. Legyen kreatív, amikor ezen a területen helyez el tárgyakat. Ha a bejárati ajtótól a lakás közepéig sétál, és ott jobbra fordul, akkor az alkotókészség és gyerek területére érkezik.
Erősítse az alkotókészség és gyerek területet, ha:
  • Gyereket szeretne
  • Alkotóbbá akar válni
  • Úgy érzi, hogy valami gátolja képességét 
  • Gyermeki tulajdonságait szeretné felszínre hozni
  • A gyerekekkel való kapcsolatán javítani szeretne
Kedvezőtlen elemek
Tűz 
A tűz megolvasztja a fémet, és önben kioltja a kreativitást, ezért a
gyertya kollekciót helyezze át erről a helyről. Amennyiben ezen a helyen kandalló található, akkor tegyen egy tükröt fölé. A tükör a Feng Shuiban a víznek felel meg, így a vízzel kioltja a nemkívánatos tüzet.Piros
A piros olyan gyorsan kioltja a kreativitását, mint ahogy a szél eloltja az égő gyufaszálat.
A háromszög alakú és csúcsos tárgyak 
Mivel ezek a formák a tüzet képviselik, ezért a legjobb ezeket erről a területről eltüntetni.
Kedvező elemek
Fém 
Mindenféle fémtárgyat, bronzból, acélból, ezüstből, rézből, ónból, aranyból készült lámpát, kilincset, bútort, szobrot használjon ezen a helyen. Itt a fém a választási lehetőséget is szimbolizálja. Legegyszerűbb és nagyon hatásos a fémkeretes képek használata, főleg azoké, amelyek gyermekeket ábrázolnak.Fehér
A fehér színű fal ezen a területen kedvező. Amennyiben a fürdőszobába esik ez a bágua terület, akkor használjon fehér törölközőt, ha a konyhába, akkor fehér tányérokat, csészéket, poharakat.
Kör alakú tárgyak
Ide illik a kerek óra, a sárgaréz harang, a mozaik, a kerek asztal. A műteremben kedvező hatása van a kerek, fémlábakon álló asztalnak.
Humoros, jókedvre derítő dolgok
Amikor jókedvű, sokkal kreatívabb. Erre a területre illenek a játékok, labdák, hangszerek, cd, videó kollekciók, de ha más nincs a televízió is megfelel.
Hobbi és művészet
Amennyiben aktívabb szeretne lenni, akkor próbálja meg a lakásának ezt a területét használni, amikor művészeti tevékenységet folytat. Tartsa itt az alkotáshoz szükséges alapanyagot, szakkönyvet, szótárt, műalkotást.
Képek, műalkotások
Olyan poszterek, festmények, műalkotások, fényképek, gyerekrajzok, amelyek alkotó munkára serkentenek
Néhány hasznos tanács, ha gyermeket szeretne:
1. Tegyen néhány vallásos tárgyat a hálószobába a fogantatás időszakában
2. Ne söprögessen az ágy körül, amikor azt szeretné, hogy az energia „betelepedjen”
3. Erősítse a területet baba holmikkal, tanán egy ezüstcsörgővel még a fém elem hatását is aktivizálni tudja
4. A teherbe esés időszakában ne verjenek szöget a lakásban



6. Segítőkész emberek és utazás
Amennyiben úgy érzi, hogy mindent egyedül kell csinálnia, ha nincsenek szinkronban a dolgai az életében, nem akkor jön a segítség, amikor kellene, akkor erősítse ezt a területet.
A segítőkész emberek és utazás terület a lakás bejárat felőli oldalának jobb oldalán található.
Erősítse meg a segítőkész emberek, utazás területét, ha:
  • Ha több vevőt, munkatársat, barátot, ügyfelet, alkalmazottat, tanítót szeretne
  • Utazni szeretne
  • Munkahelyet szeretne változtatni, vagy új otthont keres
Kedvezőtlen elemek
Csövek
Amennyiben csővezeték megy ezen a területen, akkor a segítőkész energia elvész ezekben. Ezt megakadályozhatja, ha piros szalagot, vagy masnit köt a kiálló csővezetékre. Fesse be pirossal a csövek alsó részét.Összevisszaság
Tegye magát elérhetővé, hogy a segíteni vágyó emberek megtalálhassák. Tegyen mindent el az útból, ami akadályozza az önhöz való eljutást.
Kedvező elemek
Ezüst és szürke
Ez a két szín nagyon kedvezően hat ezen a területen. Az alumínium ugyanúgy megteszi, mint az ezüst. Jó szolgálatot tesz egy ezüst doboz ezen a terülten. Írja fel egy darab papírra, hogy mit szeretne eléri és a dobozzal együtt helyezze erre a területre. A megfogalmazásban az "akarom" és a "kell" szavak helyett használja inkább, hogy "Nagyon örülök, hogy…", "köszönöm, hogy…" kifejezéseket.Kedvenc úti célt ábrázoló képek és szimbólumok
Amennyiben utazni szeretne, tegye ki a kedvenc úti célját ábrázoló képet, a sarokban egy polcon a földgömb is erősíti az utazás megvalósulását. Minél tisztább az indíték annál valószínűbb a gyors megvalósulás. Használhat képeslapot is.
Csengők
A csengő egy nagyszerű eszköz, hogy felhívjuk a figyelmet kívánságainkra. Helyezzen el a területen egy csengőt, és várja ki fog elsőként segíteni.
Segítséget szimbolizáló tárgyak, képek
Angyalt, vallásos szobrot, képet erre a területre helyezzen. Amennyiben nincs ilyen tárgya, akkor egy "segítsd magadon Isten is megsegít" tartalmú könyv is megfelel a célnak. Segítőkész emberekről , tanárai, jótevői, vevői, ügyfelei, alkalmazottai, tanácsadói fényképét szintén erre a területre tegye ki.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A darts tábla számozása

A griffmadár