Gevaudani bestia


Gevaudani besita

Dél-franciaországi Lozere 1764 –A szörny első feltünése. Ezt a kis várost több, mint 3 évig terrorizálta. Különös ismertető jele hogy nőket és fiatal gyerekeket támadott, és kíméletlenül végzett velük. Az erdő mélyén lapuló bestia elfogására kiküldött francia hadsereg is tehetetlen volt eleinte.
Kinézete a megfigyelések szerint: „A lény tehén nagyságú,farkasra emlékeztető volt,amelynek hátán csíkos minta volt megfigyelhető. Csíkos mintázatú,vörhenyes bundájának végén bozontos farka volt,akár az oroszláné,feje egy agárra hasonlított. Hosszú koponyájában tűhegyes fogak sorakoztak,a szeme pedig parázsként izzott.”

Egy pásztor lány vallomása szerint aki 1764 juniusában először vette észre a lényt és csodával határos módon menekült el előle. Eleinte eléggé hihetetlen történetnek bizonyult

További történések,és a lény elejtése:

Hamarosan az első áldozatokat,pontosabban azok maradványait is megtalálták,majd amikor a falubeliek tanúi voltak amint a szörny megtámadott és magával vonszolt az erdőbe egy fiatal lányt már biztosak voltak abban,hogy a fenyegetés halálosan komoly.
Néhány gyermek aki látta a fenevadat azt mesélte,hogy szökellve járt mint a hegyi kecskék,egy öregember pedig aki látta a lényt a tyúkólak körül ólálkodni azt mondta,hogy a bestia két lábon járt és a nevetése olyan volt akár egy emberé. A tartomány püspöke az egész cirkuszt Isten büntetéseként értékelte,míg a lakosság a királyhoz fordult segítségért,aki természetes módon vette a francia közvélemény intését.
XV. Lajos francia király - látva hogy a tartomány lakossága tehetetlen a bestiával szemben . A király a francia hadsereget küldte ki a lény elfogására, bár eleinte nem jártak sikerrel. Eléggé elhúzódott a lény üldözése végül.
Egy bizonyos Jean Chastel vette üldözőbe a szörnyet az erdőbe, hosszú napok harca után egy ezüstgolyóval sikerült leterítenie. Az azonosíthatatlan lényt megpróbálták preparálni, de bomlásnak indult. A trófeáját azonban elvitték a Versailles-i palotába, ahol megmutatták az uralkodónak, majd eltemették.

Mint kiderült az állat egy hím állat volt. Az elmondottak szerint, tehát feltételezhető volt hogy lehetett egy nőstény, és talán kölykeik is lehettek. Ezeket viszont állítólag eddig még nem találták meg, más feltételezések szerint a nőstényt is megtalálták és azt is leterítették.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A darts tábla számozása

A griffmadár