A Bildenberg-csoport 2. rész - Hogyan?-


Ahogy az előző cikkben írtam, politikusokon kívül a bankárok és más pénzemberek kétségtelenül a legerősebb kártyák a B-cs asztalán: a Goldman Sachs igazgatótanácsának vezetője például az 1999-es ülés levezető elnökeként tevékenykedett, de a gyűlések állandó résztvevői az olyan világcégek első emberei is, mint a Nokia, az IBM, a British Petroleum, a Xerox vagy a Royal Dutch/Shell.
Mégis egy olyan szervezetről beszélünk, amelynek nincs, vagy legalábbis über titkos a költség vetése, nincs saját honlapja, mégis évente ülésezik, államok fölötti, globális tervrendszer megvalósításán dolgoznak és tesznek meg szinte mindent a megvalósításért, s mindezt a média teljes kizárásával...



Egyetlen esetről tudunk, amikor kiszivárgott némi hír, egy kanadai tanácskozásról, mely állítólag pont annak a megszüntetését volt avatott megtárgyalni. Quebec kilépett volna teljességgel Canada berkeiből, az ország többi részét pedig hozzá csatolták volna az Államokhoz. A hír szárnyakat kapott és a kanadaiak legnagyobb elégedetlenségét híven tükrözve szétkürtölték a világba. Innentől még szigorúbb és még alaposabb biztonsági intézkedéseket rendszeresítettek, ám a kiszivárgott hír ha másra nem, hát a terv meghiúsulására mindenképp jó volt. Amúgy 1997-re lett volna anno időzítve az esemény. A hírt kiszivárogtató újságíró ellen merényletet követtek el, amit szerencsésen túlélt. 
És hogy lehet, hogy eddig valóban egész jól titokban tudnak tartani mindent, nos erre válaszul az ismert amerikai csatorna, a CBS hírek egykori elnöke Richard Sabant így fogalmazott: 


„A mi feladatunk nem az, hogy azt adjuk az embereknek, amit alkarnak, hanem hogy azt adjuk nekik, amit mi fontosnak tartunk”.

 2002 évi Bilderberg találkozón jelen voltak a vezető médiák képviselői, mégis, egy sem volt közöttük, amelyik az iraki háborús készülődésről beszámolt volna. A média inkább kitalált témákat, amelyeket – ha nem is ezek a legfontosabbak – bedob, és amelyen „csámcsog” a közvélemény. 
Hogy igazak-e ezek az információ források? Éppen a média titkolódzása miatt egészen biztosak semmiben nem lehetünk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A darts tábla számozása

A griffmadár