Tartessosi kultúra

Az oldal célja nem más volt, mint érdekes történetek, történelmi események, legendák és mítoszok megismerése...a megalitikus kultúrák közül újabb homályos epizód következik, mégpedig a tartessosi kultúra.



néhány ékszer ebből a kultúrából
A Tartessosi kultúráról sokat nem lehet tudni. Egy januári cikkben olvastam, hogy spanyol kutatók a dél-ibériai Donanan Nemzeti Parkban keresik a főníciaiak előtti letűnt civilizációt, melyet néhányan az atlantiszti legenda alapjául tekintenek.
A történészek egész mostanáig nem foglalkoztak a területtel, mert úgy vélték, hogy az a jégkorszak óta víz alatt lehetett. Egy új elmélet szerint azonban az ott épült nagyvárost csak később, szökőárszerűen pusztíthatta el a víz - ahogy azt az Atlantisz-történetekből ismerjük. Az elméletet egyelőre légifotókkal igazolják, amin több olyan hatalmas, kör- és négyzet alakú struktúra látható, amely természetes módon nem alakulhatott ki. A szakemberek szerint emellett az ókori földrajztudósok leírásai is tökéletesen ráillenek a településre. 
A tartesszoszi királyság létezése a mai napig rejtélynek számít: legfőbb bizonyítékául a mai napig megfejtetlen, kőbe vésett nyelvemlékek szolgálnak. A kincsvadászok és mítoszkutatók szerint talán az itteni királyság pusztulása lehetet az Atlantisz-történet alapja. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A darts tábla számozása

A griffmadár